Bize Ulaşın

Restoratif Diş Tedavisi Nedir, Nasıl Yapılır?

Restoratif Diş Tedavisi Nedir, Nasıl Yapılır?

Restoratif diş tedavisi estetik açıdan güzel bir gülümseme sağlayabilmek için kullanılan tedavi yöntemidir. Restoratif diş hekimliği diş hekimliğinin hasarlı veya eksik dişlerin yerine konulmasına odaklanan bir daldır. Her insanın estetik beklentisi birbirinden farklıdır.

İnsanların en çok önem verdiği şeylerden biride estetik bir gülüş sahibi olabilmektir. Bunun için öncelikle sağlıklı dişlere sahip olmak gerekir. Restoratif diş tedavisinde diş hekimleri öncelikle boşlukları çıkarır ve onarır aynı zamanda diğer ağız durumlarının tedavisini sağlar.

Dentaliva diş kliniğinde restoratif diş tedavisi alanında uzman hekimlerimiz sizler için muhteşem bir gülüş tasarımı sağlayacaktır.

Restoratif Diş Tedavisini Kimler Tercih Edebilir?

Restoratif diş tedavisini her yaştan her meslekten insanlar tercih edebilir. Öncelikli amaç diş sağlığını korumak ve insanların kendisini güzel hissedebileceği görünüme kavuşmaktır. Restoratif diş tedavisi olacak kişi 14 yaş altında ise bir pedodonti uzmanı ile çalışmak daha uygun olacaktır.

Tedavi sırasında kullanılan ürünler estetik görünüm sağlayan ve asla dişe zarar vermeyen bio uyumlu malzemelerdir. Kullanılan bio uyumlu malzemeler sayesinde çeşitli nedenlerle meydana gelen kayıplar tedavi edilerek hoş bir görünüm sağlanır. Bio uyumlu malzemeler 65 yaş üstü kişilerin tedavisinin kolaylaşmasını sağlar. Ağız ve çene yapısında deformite ya da kaza sonucunda oluşan deformasyonlarda bu tedavi yöntemiyle giderilebilirler.   

Restoratif Diş Tedavisinde Kullanılan Yöntemler Nelerdir?

Restoratif diş tedavisinde hekimler tarafından birçok teknik kullanılmaktadır. Hekimler diş dokusunda kayıp miktarına göre restorasyon seçeneklerini belirler. Restoratif diş tedavisinin alanı içerisinde direkt ya da indirekt kompozit uygulamalar, gülüş tasarımının yapılması, diş beyazlatma işlemi, porselen estetik çalışmalar, dentin hassasiyeti için yapılan tedaviler, vital pulpa tedavisi yer almaktadır.

Bu tedavi yöntemleri dışında hastaların yaş faktörü, bireysel sorunları, ağız ve diş sağlıklarına bakılarak uygun tedavi yöntemine karar verilmesi gerekir. Dentaliva diş kliniğindeki hekimlerimiz bu tedavi noktasında oldukça uzmanlaşmışlardır. Bu tedavi hakkında bilgi almak ve diş hekimlerimize başvurabilmek için kliniğimizi ziyaret edebilir ya da bizlerle iletişim kurabilirsiniz.

Restoratif Diş Tedavisinin Amaçları Nelerdir?

Restoratif diş tedavisinde amaç hastaların diş kaybını önlemek, düzgün ve sağlıklı bir gülüşe sahip olmak ve dişlerin sert dokusunu korumaktır. Restoratif diş tedavisinin en önemli amaçlarından biri de dişin canlılığının devamının sağlanmasıdır. Dişin canlılığının devam edebilmesi için gereken tedaviler dişin sinir dokusuna yakınlığına bağlı olarak değişir.

Dentaliva kliniğindeki uzman hekimlerimiz diş sert dokusunun yeniden oluşumunu stimüle edecek malzemeler kullanarak dişin canlılığının devamını sağlar. Kendinizi uzman hekimlerimizin muhteşem ellerine rahatlıkla bırakabilirsiniz. Eğer diş canlılığının devamı sağlanamaz ise bir kanal tedavisi uzmanına yönlendirilebilirsiniz. Özellikle kanal tedavisi yapılan dişlerin restorasyonu için kullanılacak beyaz dolgu malzemesi de bulunmaktadır. Bu özellikli materyaller kullanılarak kanal tedavili dişlerin restorasyonu kaplama yapılmadan da tedavi edilebilir.

Restoratif Diş Tedavisinde Kullanılan Malzemeler

Restoratif diş tedavisinde kullanılan malzemeler hastanın estetik görünümünü sağlayan ve dişlere zarar vermeyen bio uyumlu malzemelerdir. Şimdi sizlere bu bio uyumlu malzemelerden kısaca bahsedelim.

Diş Dolguları

Diş dolguları uygulaması ilk olarak hekimler tarafından tedavisi yapılacak olan kişideki diş kayıpları belirlenerek yapılır. Hekimler dolguyu iki farklı şekilde yapabilirler. Bu yöntemlerden biri direkt yöntem adı verdiğimiz hasta başında anında yapılan dolgulardır. Bir diğer yöntem ise ölçü kullanılarak hazırlanan dolguların yapıştırılması ile yapılan bir yöntemdir.

Amalgam Dolgular

Amalgam dolgular eskiden kullanılan dolu çeşitlerindendir. Günümüzde beyaz dolgu olarak adlandırılan kompozit dolgular tercih edilmektedir.

Kompozit (Beyaz) Dolgular

Kompozit dolgular ön dişlerde de arka dişlerde de kullanılan dolgu çeşididir. Dişlerin arasındaki boşlukları doldurabilmek için kullanılan dolgulardır. Yapılan bu dolgular diş rengine uygun şekilde seçilerek yapılır. Bu sayede doğal ve sağlıklı bir görünüme kavuşulur.

Inley ve Onley Dolgular

Dolgu yapılabilecek yeterli diş dokusunun olmadığı veya kaplanacak derecede zarar görmemiş dişlere uygulanan bir estetik tedavi yöntemidir. Dentaliva diş kliniğimizde uzman hekimlerimiz tarafından dolgu yapılacak alanın ölçüsü alınır ve bir daha ki seansta diş üstündeki boşluğa dolgular yerleştirilir. Bu dolgular hem estetik hem de sağlam dolgulardır.

Lamine veneer restorasyonlar (yaprak restorasyonlar)

Lamine veneerler, diş renginde daha beyaz bir görünüme kavuşulmasını sağlayan ve diş bozukluklarını gideren bir işlemdir. Diş renklenmelerinin tedavisinde diş boşluklarının tedavisinde ve diş kırıklıklarının tedavisinde tercih edilecek estetik bir tedavi yöntemidir.

CAD/CAM sistemleri

CAD/CAM sistemleri günümüzde popülerliği artmış olan sistemlerdir. Günümüzde sıklıkla tercih edilen yöntemlerdir. Dijital sistemler ile bu dolgular tek seansta yapılabilir. Bu sistemler için beyaz dolgu ya da porselen dolgu kullanılır.

Diş beyazlatma

Restoratif diş tedavisinde kullanılan bir diğer yöntem ise diş beyazlatmadır. Dişlerde dış kaynaklı ve iç kaynaklı renklenmeler meydana gelebilir. Dış kaynaklı renklendirmeler aşındırma yöntemi kullanılarak tedavi edilir. İç kaynaklı renklendirmeler ise çeşitli ajanlar kullanılarak tedavi edilir. Dişlerin canlı veya cansız olmasına göre beyazlatma yöntemi tercih edilir. Dişleri beyazlatmak için birçok beyazlatma ürünü mevcuttur. Daha etkili bir beyazlatma işlemi gerçekleştirebilmek için diş hekimine başvurmak gerekmektedir. Beyazlatma işlemi görmüş dişler estetik ve hoş bir görüntüye sahip olurlar. 

Randevunuzu hemen almak için WhatsApp’la ya da Bizi arayarak iletişime geçin..
Bize Sorun!
Randevu Formu