Laminate Veneer (Yaprak Porselen) Nedir?
Laminate veneer, yaklaşık olarak 0,3-0,7 mm kalınlığında, ön dişlerin üzerine tırnak gibi yapıştırılan, doğal diş görünümünde, ışık geçirgenliği olan, kompozit veya porselenden meydana gelen estetik bir uygulamadır. Dişlerin boyutunu, şeklini, uzunluğunu ve rengini estetik olarak iyileştirmek için uygulanır. En büyük avantajı estetik olarak harika sonuçlar elde edilirken, dişlerin sadece ön bölgesinden doku kaldırılması, dişlerde oluşan aşınmanın minimum düzeyde olmasını sağlar.
Laminate Veneer hangi durumlarda tercih edilir?
Porselen ve kompozit Laminate veneer uygulamalarındaki farklar nelerdir?
Kompozit laminate veneer uygulamaları, teknisyene ihtiyaç kalmadan, diş hekimi tarafından klinikte uygulanır. Genellikle tek seansta tedavi tamamlanır. Yaprak porselen olarak da bilinen Porselen laminate veneer diş hekiminin yönlendirmesiyle teknisyen tarafından hazırlanır. Yaklaşık olarak 1 hafta sürenin sonunda yaprak porselen hastanın dişlerine yapıştırılır. Hasta bu süre içerisinde geçici protez kullanarak hayatına devam eder.
Porselen, kompozit materyaline göre daha sağlamdır ve daha uzun süre dayanır. Porselenin ışık geçirgenliği özelliği ve leke oluşumuna karşı olan direnci estetik olarak avantaj sağlamaktadır. Kompozit uygulamalarının ise tamiri kolay ve hızlı bir şekilde yapılır.
Bonding uygulaması; genellikle tek seansta uygulanabilen,diestemalı, kırık diş bozukluğu olan dişlerde uygulanan estetik bir tedavi yöntemidir.
DevamıZirkonyum kuron ve köprü protezlerinin altyapısı olarak, gri metalin yerine kullanılan beyaz renkli bir alaşımdır.
DevamıGenellikle bir travma sonucu dişlerde meydana gelen kırıkların tedavisinde en önemli nokta kırık bölgesinin bulunduğu yerdir.
DevamıKompozit dolgu hamur kıvamında olan, diş rengini ve diş dokusunu taklit eden, estetik bonding uygulamalarında kullanılan materyaldir.
DevamıYirmi yaş dişleri, onlu yaşların sonunda veya yirmili yaşların başında çıkması beklenen azı dişleridir.
DevamıPulpa, dişin gelişiminden, beslenmesinden ve savunmasından sorumlu, dişe canlılık veren dokudur.
DevamıZirkonyum kuron ve köprü protezlerinin altyapısı olarak, gri metalin yerine kullanılan beyaz renkli bir alaşımdır.
DevamıDiş Çekimi, 20 Yaş Diş Çekimi, Kök Ucu Rezeksiyonu, Sinüs Lifting (Yükseltme) Tedavilerini Kapsamaktadır. 20 yaş çekimi
DevamıDiş, çene kemiği ile onu bütünüyle saran diş eti ve ağız dokularının sağlığıyla ilgilenen bir diş hekimliği dalıdır.
DevamıÇene ekleminizde ses geliyorsa ağrı şikayetiniz olsun ve olmasın mutlaka diş hekimine muayene olmalısınız.
DevamıDiş beyazlatma işlemi herkese uygulanabilir. Hekiminiz ağız içi muayene sonrasında herhangi bir engel varsa bunu mutlaka size bildirecektir.
Devamı