Bize Ulaşın

Diş Beyazlatma Yöntemleri

Diş Beyazlatma Yöntemleri

Beyaz ve sağlıklı dişler, insanların estetik görüntü kriterini karşılaması bakımından oldukça önem taşımaktadır. İnsanlar, dişlerini olabildiğince beyazlatabilmek için farklı diş beyazlatma yöntemleri denemektedir. Son zamanlarda ise bu durum diş hekimleri tarafından devamlı uygulanan tedavi

seçenekleri arasında yer almaktadır. Diş beyazlatma yöntemi,dişlerin üzerinde yer alan pencereli mine yapısında meydana gelen renkli ve doğal maddelerin diş beyazlatma jelleri ile kaybolması işlemidir.

Beyaz dişler, temizlik ve özgüven açısından oldukça önemlidir. Çevrenizdeki insanlara öz bakımı nızı yaptığınızı ve temiz olduğunuzu göstermenin en doğru yollarından biri hiç şüphesiz ki beyaz dişlerdir. Fakat bazı zamanlarda, fizyolojik sebepler dışında sigara ve alkol kullanımı, antibiyotik kullanımı, çok şık kahve ve çay tüketmek beyaz dişlerde lekelenmelere sebep olmakta bu durum estetik açıdan hoş gözükmemektedir. Dişlerde meydana gelen bu lekelenmeler, diş macunlarının yanı sıra farklı yöntemlerle de geçebilmektedir. Tüm bunlarla beraber, dişlerin gereken öz bakım ve temizliğine dikkat edilmesi, dişlerin beyazlığını uzun süreli olarak korumasını sağlayacaktır.

Diş beyazlatma konusunda alanında uzman olan bir hekime danışılması oldukça doğru bir yol olacaktır. Çünkü bireysel bir tedavi belirlenebilmesi açısından uzmana danışılması oldukça önemlidir.

Diş Beyazlatma Nedir ?

Diş beyazlatma, yöntem olarak dişlerin yüzey kısmındaki gözenekli mine ve dişin yapısındaki renkli ve doğal maddelerin diş beyazlatma jelleri yardımı ile yol edilmesi işlemidir.

Diş beyazlatma işlemi genel olarak dişlerin zaman içinde birçok sebepten dolayı sarardığı dönemlerde tercih edilmekte ve diş minesinin iç yada dış renklerini değiştirerek yapılmaktadır.

Bu işlemin kısa tanımı ise dişin içerisinde bulunan kromojenlerin, kimyasal bir şekilde bozulması durumu olarak bilinmektedir. Dişlerin, estetik açıdan güzel ve sağlıklı gözükmesi için yapılan ve dişin rengini beyaza yaklaştıran tüm işlemler, bu kategori altında toplanmaktadır.

Bu sebeple profesyonel diş hekimlerinin yer aldığı kliniklerde uygulanabilen tekniklere, olabildiği gibi evlerde uygulanan yöntemlerde bulunabilir. Her bir yöntemin uygulanma biçimi farklı olduğu gibi her hastaya önerilen yöntemde farklı olmaktadır.

Diş Beyazlatma Yöntemleri Hangi Hastalıklarda Kullanılır ?

Birçok insan düzenli olarak diş fırçalayarak ve diş bakımını eksiksiz bir biçimde yerine getirerek dişlerinin parlaklığını ve beyazlığını koruyacağını ve asla beyazlatma işlemine gerek ihtiyaç duymayacağını düşünmektedir. Fakat bu durum aslında hiçte böyle değildir.

Genetik sebeplerden yada beslenme alışkanlıklarından dolayı bazı etkenler, diş beyazlığının ve parlaklığının bir noktadan sonra korunması konusunda bir engel haline gelecektir. Dişlerin beyazlatma işlemi, sağlıklı dişlere sahip olan hemen hemen herkesin uygulayabileceği ve dişlerin istenilen beyazlığa ulaşmasını sağlayan harika bir yöntemdir.

Diş beyazlatma yönteminin kişiye uygulanabilmesi için ilk olarak alanında uzman diş hekiminin kişi üzerinde onay vermesi ve uygu lanacak yöntemi belirlemesi gerekmektedir. Bununla birlikte uzman diş hekimi, beyazlatma işlemi öncesinde dişlerin ne seviyeye kadar beyazlayacağını, hastalara göstererek onay alırlar.

Diş beyazlatma işlemi esnasında farklı birçok yöntem kullanılabilmektedir. Uygulama esnasında kullanılan ve diş beyazlatma özelliğine sahip olan diş beyazlatma jelleri, uygulama sırasında diş etleri ile kesinlikle temas ettirilmemelidir. İşlem sırasında kullanılan diş beyazlatma jelleri, ışık kaynağı sayesinde daha etkili bir hâle getirilmekte ve bu şekilde beyazlatma işlemi daha kısa sürmektedir.

Tüm bu işlemlerden sonra hastalar, hekimler tarafından beslenme alışkanlıkları noktasında gereken dikkat konusunda bilgilendirilmekte ve bu doğrultuda hareket etmeleri beklenmektedir.

Diş Beyazlatma İşlemi Nasıl Uygulanır ?

Diş beyazlatma işlemi uygulama yapılacak olan hastanın öncelikli olarak yapılan diş taşı temizleme işlemi tamamlandıktan sonra diş ve diş etleri sağlıklı iken uygulanması gereken bir işlem olarak bilinmektedir. Bu işlem yaklaşık olarak 60 maksimum 75 dk sürmektedir. İşlem sırasında öncelikli olarak yanak, dudak ve dil ön dişlerden uzak tutulmaktadır. Bu sebeple çeşitli aparatlar ağıza yerleştirilir. Bununla birlikte, tükürük emici olarak bilinen makinede ağıza yerleştirilir ve dişlerin kuruması beklenir.

Tüm bu hazırlıklardan sonra dişlere en yakın diş etleri, diş eti koruyucu bariyer olarak bilinen madde ile örtülür. Bu bariyer ,led ışıkla sertleştirilir ve sabitlenir ki bir problem yaşanmasın. Diş beyazlatıcı jel, bu hazırlıklar esnasında diş hekimi tarafından hazırlanır ve dişlere özel bir fırça yardımıyla sürülür. Yapılan bu işlemden sonra 10 dk zaman ayarlı lazer led ışık cihazı birebir temas etmeyecek şekilde ağıza yakın bir alanda konumlandırılır.

Bu led ışıktan etkilenmemesi açısından hastalara, gözlerini koruması için bir gözlük takılır. 10 dk süre dolduktan sonra sürülen jel dişlerden temizlenir.

Bu noktadan sonra ikinci sefer olacak şekilde jel uygulaması yapılır. Aynı işlem tekrarlanır. Bu işlemler sırasında dişlerde kaşıntı yada karıncalanmaya benzer bir his oluşmaya başlar. Bunun sebebi ise beyazlatma yani "bleaching" işleminde asıl amaç beyazlatıcı jelin diş mine tabakasına emdirilmesidir.

Dişlere jel sürülmesi ve ışık cihazı kullanılarak beklenmesi işlemi üç kez tekrarlanır. Daha sonra tüm dişler tamamen temizlenir. Bu işlem öncesinde hastaya, dişlerinin önceki rengi renk skalası yardımıyla gösterilir. Bu noktadan sonra işlem bitiminde elde edilecek renkte aynı şekilde hasta ya gösterilerek onay alınır. Diş beyazlatma yönteminde tek seansta iki yada üç tona kadar bir açılma beklenmektedir. Ancak hasta beyazlamayı yeterli bulmaz ise ikinci bir seans uygulanır ve aynı işlemler tekrarlanır.

Diş beyazlatma işleminin başarısı, dişlerinizin doğal rengine bağlıdır. Çünkü gri tonlu alt yapıya sahip dişlerde beyazlama hızı daha düşükken sarı tonlu dişlerde daha yüksektir. Son olarak yapılan işlemin,dişleri ze zarar vermemesi işlemin diş hekiminizin uygun gördüğü zaman diliminde bitirilmesine bağlıdır. Yapılan işlem sonrasında çay ve kahve gibi içecekler, her türlü tütün ve alkol kullanımı, aşırı dere cede salçalı yemekler belirlenen süre içerisinde kesinlikle tüketilmemeli ve kullanılmamalıdır.

Yapılan bu işlem size ortalama 1 yıl kadar diş beyazlığı sunmakta ve estetik bir gülüş hediye etmektedir.

Diş Beyazlatma Yöntemleri Nelerdir ?

Diş beyazlatma yöntemleri, uygulanacağı tekniğe göre iki farklı çeşide ayrılmaktadır. Bu çeşitler ise şunlardır ;

Ofis ortamında bir saat gibi kısa bir sürede gerçekleşen Power Bleaching ; bu yöntem beyazlatıcı jel ve ışıktan meydana gelen kısa sürede diş rengini üç yada dört tona kadar açabilen en hızlı ve aynı zamanda da güvenilir bir beyazlatma yöntemidir.

İkinci olarak ise, evde diş beyazlatma yani Home Bleaching;bu yöntem hastanın ağzından alınan basit bir ölçü ile kişiye özel hazırlanmış olan plastik ağızlıkların içine beyazlatıcı jeller konularak yapılan bir beyazlatma işlemidir.Bu işlem, ortalama olarak 5 ila 7 gün arasında istenen beyazlığı sağlamaktadır. Bu ağızlıkların günde 4 ila 8 saat takılması yeterli olacaktır. Fakat bu süreler bazı durumlara bağlı olarak farklılıklar gösterebilmektedir.

Sıkça Sorulan Sorular

Diş hekimi kontrolünde yapılan diş beyazlatmanın kişilere hiçbir zararı bulunmamaktadır. Fakat bazı zamanlar azda olsa hassasiyet oluşturmaktadır.

 

Genellikle en fazla iki üç seans uygulanmakta ve her seans seans 30 dk gibi kısa bir sürede gerçekleşmektedir.

Bu işlem kaliteli malzemeler ile gerçekleştirilmiş ise be gerekli uyarılar dikkate alınırsa kalıcı bi işlemdir.

 

Beyazlatma işleminde yaş sınırı 18 ve üzeri olarak belirlen miştir. Fakat bazı özel durumlarda bu sınır 14-16 yada kadar indirilebilmektedir.

 

İletişim Formu
Randevunuzu hemen almak için WhatsApp’la ya da Bizi arayarak iletişime geçin..
+90 530 840 54 82
Bize Sorun!
Randevu Formu