Bize Ulaşın

Box Teknik (Greftleme) Nedir, Nasıl Yapılır?

Box Teknik (Greftleme) Nedir, Nasıl Yapılır?

Box tekniği, 2008 kasım ayında Doktor Andrea Menoni tarafından icat edilmiştir. Yalnızca emilebilir malzemeler olan polilaktik asit kullanılarak üç uzay boyutunda kayıp kemik hacminin tamamen geri kazanılmasını amaçlayan, protetik olarak yönlendirilen ilk kemik rejeneratif tekniğidir.

Diş hekimliği kapsamında box tekniği çok sık tercih edilen uygulamalar arasındadır. Bu teknik vücut tarafından doğal olarak işlenen emilebilir malzemeleri kullanan, protetik ve estetik açıdan yönlendirilen yeni bir kemik rejenerasyon tekniğidir. Bu devrim niteliğindeki yöntem, Dentaliva tarafından profesyonel olarak uygulanmaktadır.

Box Teknik (Greftleme) Nedir?

Box tekniği, kemik hacmindeki kusuru, seçilen dolgu malzemesiyle kolayca doldurulabilen bir kaba dönüştürebilen rejeneratif bir tekniktir. Üç boşluk boyutunda kemik yenilenmesine olanak tanır, hastaya kemik greftleme ihtiyacını ortadan kaldırır ve ameliyat seanslarını en aza indirir.

Bu tekniğin amacı, kemiği sadece işlevsel olarak değil aynı zamanda estetik olarak da tamamen orijinal durumuna döndürmektir. Bu yenilikçi tekniğin temel çizgisi Dentaliva tarafından protetik ve estetik açıdan en iyi yönlendirmeyi sağlamaktadır.

Dentaliva implant tedavilerinde en büyük zorluk diş çekimi sonrası oluşan kemik kaybıdır. Bu kayıplar hastadan alınan veya yapay olarak oluşturulan kemik greftleri ve membranlarla yeniden yapılandırılır. Box tekniği, dişlerde yönlendirilmiş kemik rejenerasyonu ve çene kemiğinde kayıplara çare bulmak için geliştirilmiş yeni bir yöntemdir.

Bu teknikle ağızda eriyen ve dokularla tamamen uyumlu malzemeler kullanılarak kemik dokusu elde edilir. Hastadan kemik alınmasına gerek kalmadan kemik ilavesi yapılmasına olanak sağlar. Bu teknikte polilaktit, asitte çözünen malzemeler kullanılır.

Box Teknik (Greftleme) Tekniğinde Kullanılan Malzemeler

Kutu teknik uygulamalarında bu proses için özel olarak üretilmiş ve bilimsel adı poly D, L-laktik asit olan polilaktik asit bazlı bariyer plakaları kullanılmaktadır. Bu bariyer plakalar insan sağlığına zararlı değildir ve emilebilir yapıları nedeniyle kemik dokusunun yenilenip vücuttan atıldığı süre içerisinde kendiliğinden erir.

İşlem sırasında kullanılan kemik greftleri genellikle büyükbaş hayvan kaynaklı olsa da bazen insan veya sentetik greft malzemeleri de kullanılabilmektedir. Dentaliva, bütün uzman kadrosuyla, kutu tekniğinde ve tüm diğer ağız ve de diş sağlığı tedavilerinde, son teknolojiden yararlanarak en sağlıklı ve konforlu yaşamı sunmaktadır.

Box Teknik (Greftleme) Nasıl Yapılır?

Box tekniği öncesinde Dentaliva diş merkezinde son derece özenli bir ağız muayenesi ve de radyolojik bir muayene yapılmaktadır. Aynı zamanda bilgisayarlı tomografi görüntüleri ile uygun işlem planlaması yapılmaktadır.

Box tekniği uygulanmasının planlandığı hastanın mevcut sağlık sorunu var ise de ilgili Dentaliva diş hekimliği önerileri doğrultusunda bu planlar şekillendirilir ve de gerekli olan tüm önlemler zamanında alınır.

Aynı zamanda genel ağız hijyeninde sorunlar olursa da öncelikle tüm bunlar giderilir. Sonrasında diş temizliği, dolgu ya da kanal tedavileri gibi başka tedavi ihtiyaçları karşılanır ve ağızın içi tamamen hijyenik bir hale gelir. Hasta kutu tekniği uygulaması için hazır bir hale gelir.

Box Teknik (Greftleme) İşlemleri

Kutu tekniği uygulamasına başlanmadan, işlem yapılacak olan bölge lokal anestezi yardımı ile uyuşturulmaktadır. Bazı özel koşullarda genel anestezi tercih edilebilir. Genel olarak 3 boyutlu özellikte yeni bir kemiğin oluşturması için de uygulanan kutu tekniği, kemik tozu olarak da bilinmektedir.

Bu kapsamda bu işlem, kemik greftlerinin polilaktik asitten yapılmış bariyer plakalar kullanılarak yerleştirilmesine dayanır. Dentaliva tarafından yapılan uygulamalarda polilaktik asit kullanılarak yapılan plakalar, kemik dokularına sabitlenmekte ve baraj duvarı şeklinde bir bariyer oluşturmaktadır.

Bunun neticesinde de kemik greftlerinin stabil kalmasını ya da yeni kemik oluşmasını sağlayacak olan bir kutu oluşturulmaktadır. İşlem sonlandırıldıktan sonra de kutu tekniğinin uygulanmış olduğu alan diş eti yardımıyla kapatılıp, dikiş atılmaktadır. Bu süreç sonrasında da kemiğin iyileşmesi beklenmektedir.

Box Teknik (Greftleme) Kapsamları

Polilaktit asit uzun süredir beyin cerrahisi ve çene-yüz ameliyatlarında kullanılmaktadır. Bu malzeme sayesinde implant ameliyatları için kutu tekniği geliştirilmiştir. Kutu tekniği, kemiğin tedavi edilen bölgeye yerleştirilmesine yardımcı olacak kemik tozlarının yerleştirileceği bir alan oluşturulmasına yardımcı olur. Kemiğin etrafına yerleştirilen duvarlar ile kemik malzemesi istenilen alana yerleştirilir.

Bu cerrahi yöntemde diş eti hastalıkları kapsamında özel tasarlanmış bariyer plakalar ve özel yöntemlerle elde edilen kemik ürünleri kullanılmaktadır. Ayrıca kemiğin etrafında bir kutu içerisinde gelişecek yeni kemik dokusunun oluşturulması amaçlanır.

Box Teknik (Greftleme) Özellikleri

Genelde çok fazla tercih edilen kemik oluşturma tekniklerinin yetersiz olduğu yoğun kemik kayıpları, çok uzun sürelerde kişinin başka yerlerinden de meydana gelebilmektedir. Alınan kemik parçalarının ilgili bölgeye nakledilmesiyle çözümlenmeye çalışıldı.

Ancak bu tekniğin gelişmesiyle birlikte bu zorunluluk büyük ölçüde ortadan kalktı. Dentaliva çene kemiği sorunlarınız da dahil olmak üzere tüm tedavi işlemleriniz için tüm branşlarda son teknolojileri takip eden uzman kadrosuyla hizmetinizdedir.

Box Tekniği Kullanma Nedenleri

Genelde box teknik hangi hastalara uygulanabilir ya da bu tekniği seçmek için ne gibi nedenler olması gerekir? gibi sorular çoğu hasta tarafından merak edilmektedir. Bu kapsamda estetiğin gerektirdiği yerlerde kemik kaybı durumunun geri kazanılmasına olanak sağlar.

Aynı zamanda kaybolan çene kemiğinin yeniden tasarlanması ve işlevsel olması için en uygun teknik olmaktadır. Yalnızca emilebilir termoplastik şeffaf ve yüke dayanıklı malzemeler kullanır. Hastada kemik greftine ihtiyaç duyulmaz.

Box Tekniği Kullanım Özellikleri

İmplant yerleştirmenin hızlı ve kolay bir şekilde aktarılmasına olanak sağlar. Diğer tekniklere göre daha az cerrahi etki sunar. Bu kapsamda yapay çene kemiği uygulaması dünyada sadece beş ülkede yapılmaktadır. ABD, İspanya, Sırbistan, İtalya'nın yanında Türkiye-İstanbul bu beş ülkeden biri olmaktadır.

Bu konuda Dentaliva tüm teknolojik ekipman ve uzman ekibi ile en uygun ve en başarılı teknikleri kullanmaktadır. Genelde hareketli protezlere çok büyük avantaj sağlayan bu tekniğin pek çok faydası bulunmaktadır.

Box Tekniği Avantajları

Box tekniği avantajları Dentaliva farkı ile çok büyük değişim ve fayda sağlar. Bu kapsamda bazı avantajlı şu şekildedir:

  • Hastadan alınan kemiğe ihtiyaç duyulmadan istenilen bölgede yeterli kemik hacmi oluşturulabilmektedir.
  • Eriyen maddeler sayesinde ikinci bir cerrahi işleme gerek kalmaz.
  • Uygulanan işlem hastalar için daha konforludur ve daha az travma yaratır.
  • Tedavi süresi kısalır.
  • Bu teknikte kullanılan polilaktik asit malzemeleri vücudun tolere edebileceği güvenli malzemelerdir. Uygulama sonrasında herhangi bir iltihaba neden olmaz.
  • Maddenin erimesi sonucunda vücuttan tamamen atılan su ve karbondioksit açığa çıkar.

Çene kemiklerinizin erimesi nedeniyle görünümünüzden rahatsızsanız, hareketli protezleriniz artık çenenize tutunamıyorsa ya da implant yaptırmak istiyor ancak kemik kaybından dolayı yaptıramayacağınızı düşünüyorsanız, kutu tekniği total protez kullanımında da sizin için en iyi çözüm olabilir.

Box Tekniği Hangi Hastalar İçin Uygundur?

Dentaliva bu tekniği genel bir sağlık sorunu olmayan, gelişim çağını tamamlamış, ileri derecede çene kemiği kaybı olan herkese uygular. Box tekniğinde yer alan cerrahi müdahaleler nedeniyle kalp, tansiyon, şeker hastalığı, hemofili olan hastalar için bazı ilaçların kullanımında işlem öncesinde Dentaliva uzman doktorlarının yönlendirmesiyle bazı özel önlemlerin alınması gerekmektedir.

Bu teknik hastalarda diş kemiklerinin özel oluşumunu etkiler. Baş-boyun bölgesinden radyoterapi alan veya almakta olan hastalarda kemik iyileşmesi mümkün olmadığından kutu tekniği uygulanamaz. Kemik gelişimi henüz tamamlanmamış gençlerde sürecin tamamlanması beklenmelidir.

Sigara içmek sağlıklı kemik oluşumunu ve iyileşmesini engelleyeceğinden işlem öncesi sigaranın bırakılması önerilir. Aksi halde tedavinin başarı oranı çok düşüktür. Tüm bu kurallar çerçevesinde Dentaliva en uygun ve en başarılı box tekniği uygulamalarını yapmaktadır.

Randevunuzu hemen almak için WhatsApp’la ya da Bizi arayarak iletişime geçin..
Bize Sorun!
Randevu Formu